Hur gör vi vid FROST!

Nu har vi haft ett par mornar med frost… Så nu ber vi dig vara vaksamma på väderprognosen då temperaturen sjunker, vilket kan leda till frost på morgonen. Därför vill vi göra dig uppmärksam på vad som gäller när vi har frost. Även om det är varmt och fint på dagarna så kan temperaturen sjunka snabbt på natten och det bildas frost på morgonen. Oftast bildas det frost när solen går upp. Olika dagar tar det olika lång tid för frosten att försvinna.

SÅ DET ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET ATT BETRÄDA EN GRÖNYTA NÄR DET ÄR FROST!

Vad händer då om vi går ut på en frostig grönyta? De största skadorna på gräset fås ofta vid de första frostdagarna. Gräset är då speciellt känsligt, eftersom det inte har invintrat och fortfarande håller mycket vatten i gräset. Om man trampar på fruset gräs så bryts grässtrået av. Vilket orsakar stora skador. Hur vet jag att det är frost och inte dagg? Om du drar handen i gräset och det vita försvinner, är det dagg. Om du drar handen i gräset och det vita inte försvinner, är det frost. Det kan vara svårt att se detta på håll. Ibland är det enda sättet att veta att just dra handen i gräset.

På bilden till vänster kan du se hur det ser ut när någon har gått ut på frostigt gräs. Bilden är tagen hos oss för något år sedan. Bilden till höger är på ett fotspår orsakat av att någon har gått på en green med frost. Skadorna det medför kommer vi att få dras med länge och det är inget någon vill ha. Vi vill ju alla spela en så fin banan som möjligt.

SÅ ÅTERIGEN, DET ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET ATT BETRÄDA EN GRÖNYTA NÄR DET ÄR FROST.

Vänligen men bestämt, respektera detta!!
Vi vill ju alla värna om vår fina bana.

OBS! Gäller även puttinggreen och övningsgreen!

Tänk även på att bokade starttider stryks vid frost (flyttas alltså INTE fram). Så tänk på det vid bokning.

Välkommen ut på en runda i det fina höstvädret!