SGF Senior Tour H60

Under fredag 23 och lördag 24 sep har vi varit värd för Svenska Golfförbundets Senior Tour H60. Denna omgång var även deras final då dom har spelat på 5 andra klubbar under säsongen. Vi tycker det va väldigt kul att dom valde att förlägga avslutningen här hos oss.

Under torsdagen var det inspel och under fredagen drog så tävlingen i gång. 72 spelare från stora delar av landet var anmälda och tävlingen spelades över 18 hål per dag. Startfältet startades på hål 1 och 10 klockan 9.00 båda dagarna.

Efter första dagens spel var det väldigt jämt i toppen. Hans Bäckström, Peder Kruse och Thomas Nilsson delade ledningen med 72 slag. Tätt följt av Erik Westin med 73 slag.

Dag två bjöd på spänning, när alla spelare kommit in stod det klart att Hans Bäckström och Thomas Nilsson båda hade kommit in på samma resultat, 147 slag efter ronderna 72 +75. Det innebar särspel och det inleddes på hål 10. Efter ett mycket fint andra slag av Hans som placerades sig mycket nära hål och Thomas slog ner sitt andra slag i vänsterbunkern. Kunde Hans sänka segerputtern.

Prispallen som ni ser på bilden bestod av från vänster:
tvåan Thomas Nilsson, segraren Hans Bäckström och trean Paul Berglund.

Vi säger grattis till alla pristagare och tack till alla spelare som var på plats. Vi fick mycket lovord om båda banan och vårt arrangemang.

Tack även till tävlingsledning och domare för helgens insatser.