ProAm inför Stenhaga Open är spelad

Nu är den fjärde upplagan av Stenhaga Open igång och igår så spelades det ProAm under både sol, regn och ganska kraftig vind men humöret var på topp ändå. 137 personer fördelat på 35 lag där laget bestod av tre amatörer och ett proffs samlades på förmiddagen för att ladda upp med en brunch innan tävlingen. Vår tävlingsledare Bengt Hedenström hälsade alla välkomna efter brunchen innan det var dags för tävlingen att dra igång kl. 11.00. Det spelades en lagtävling där de två bästa poängen på varje hål räknades och sen spelade proffsen en separat tävling också där prissumman var totalt 10.000 kr.

Vår huvudsponsor för dagen, Bjertorp Slott stod och delade ut goodiebags till alla spelare med, frukt, dricka, wraps och bars så energin skulle vara på topp under spelets gång. Efter tävlingen väntades det 3-rätters middag på slottet med prisutdelning.

Det vinnande laget slog till på hela 91 poäng och vann med en 2 poängs marginal. Det lyckliga laget var Swegon 2 med deltagarna Kjell-Göran Svensson, Andreas Gustavsson, Andreas Bäck och proffset Oscar Lengdén. På andra plats kom CTW med deltagarna Lennart Persson, Per-Eric Ericsson, Thomas Ottosson och proffset Oliver Pousette på 89 poäng. På tredje plats med 87 poäng kom Swedish Modules med deltagarna Mats Stoltz, Pär Birkefeldt, David Heidenfors och proffset Dennis Allert.

I proffstävlingen var det två av proffsen Anton Kiddy Nilsson och Oscar Lengdén som lyckades skjuta 67 slag och fick dela på första platsen. På tredje plats med 69 slag kom Nicklas Glans. Det var ingen under dagen som lyckades slå banrekordet på 64 slag som Nicklas Glans slog 2013 så vi väntar spänt och ser om någon lyckas slå det under tävlingen och kan kvittera ut hela 100.000 kr.

Vi tackar ProAmens huvudsponsor Bjertorp Slott, TACK!