Per i Spanien…..

Spanien hösten 2012

Hallå alla golfare! Jag, Per Längfors har precis kommit hem från en två veckors lång golfresa i Spanien och tänkte berätta lite om tiden där. Jag och min kompis Simon Malmberg från gymnasiet i Skåne beslutade att åka ner till Anton Wejshag, David Segerfeldt och Daniel Knutsson i två veckor för att spela golf. De bodde i en fin lägenhet i centrala Fuengirola som låg ca 10 minuter från La Cala där vi tränade. Vi tränade mycket de första dagarna när vi kom dit men ganska så snart var det dags för den första tävlingen. 

Den skulle spelas på Guadalhorce och alla var enade om att det var en golfbana av klass. Första dagen gick lite sådär för alla fem, jag hade den bästa scoren på 74(+2). Inför andra dagen var alla taggade på att skjuta en låg score efter som endast 10 spelare klarade cuten och fick spela sista dagen. Tyvärr så var det endast jag som gjorde det. Jag spelade riktigt bra andra dagen och kom in på 70 slag och låg fyra inför sista varvet. Tyvärr fick jag en dålig start sista varvet och slutade sjua i tävlingen. Men en bra tävling över lag tycker jag. 

Sedan var det dags för några dagars träning innan nästa tävling som skulle gå på San Roque. Vi hade lite mulet de dagarna och enligt prognosen skulle det komma väldigt mycket regn under tävlingen. Under träningsdagarna försökte vi variera träningen så mycket som möjligt. Vi slog mycket bollar på rangen, tränade chippning och puttning men vi spelade även på en par 3 bana som dom hade där. Det var 6 hål som var allt från 80 till 140 meter vilket gjorde den väldigt varierande och rolig. 

Dagarna sprang iväg snabbt och det var redan dags för inspel på San Roque. Vi hade hört att banan skulle vara bra, men den var inte bara bra utan garanterat den bästa banan jag har spelat. Alla hålen var utmanande på sitt sätt och banan krävde många bra golfslag. Första dagen klarade vi oss undan regnet vilket var skönt. Men de andra två dagarna skulle det komma otroligt mycket regn så det var helt omöjligt att spela så tävlingen blev avbruten.  

De sista dagarna hade vi inget bra väder men vi tränade på under dagarna och dagarna bara sprang iväg. Helt plötsligt så var det dags att packa för hemresan och tillbaka till kalla Sverige. Väl hemma så var det lätt att inse att vi hade det väldigt bra och att resan var lyckad!

Ett stort tack till David, Anton och Daniel som vi bodde hos och även till er läsare, hoppas ni har haft en bra lässtund! 

//Per Längfors