Kräftgolfen är spelad

Lördagen den 17 augusti spelades årets Kräftgolf och klockan 12.30 stod 52 par redo att slå ut för att göra upp om vem som tog hem segern i årets kräftgolf. Dagen bjöd på fina väderförhållanden så det fanns chans till riktigt bra resultat vilket det också blev då Håkan Ribba och Kenneth Bengtsson vann på 48 poäng i A-klassen. På andra plats kom Tony Berntsson och Kristoffer Freiholtz på 46 poäng och tredje platsen tog Leo Jakobsson och Linus Björk hem på 45 poäng.

I B-klassen vann Gunnel och Tommy Fors på 43 poäng, på andra plats endast en poäng efter kom Anita och Anders Hofgren och på tredje plats med 40 poäng kom Lars Ekberg och Thomas Lundgren.

Under rundan så dök det upp lite småtävlingar där man kunde ha chans att vinna lite priser. På hål 4 var det närmast hål och det vann Anton Wejshag då han var närmast på 156 cm. På hål 17 tävlade vi om vem som kunde slå den rakaste drivern och där vann Marianne Svantesson då hon var ynka 43 cm ifrån snöret.

Det fanns även en tävling som vi kallade strecktävlingen som gick ut på att för varje poäng som du gjorde som var högre än  2 poäng fick du ett streck. Alltså gjorde du 3, 4, 5 eller högre poäng på ett hål så fick du sätta ett streck på pappret. Denna tävling vanns av Håkan Ribba och Kenneth Bengtsson som fick ihop hela 15 streck.

När du kom till hål 16 så såg det lite konstigt ut på green då det stod 3 stycken flaggor som du kunde välja mellan. Du slog ut som vanligt och fick sen välja vilken flagga som du skulle putta till. Chansen för HIO på detta hål var lite större när det fanns tre hål att träffa men tyvärr var det ingen som lyckades med det denna dag.

Det fanns ytterligare en tävling där man hade chans att vinna väldigt många bollar. Skrev man upp sitt namn på en lista och lade i en boll i en låda så var man med i en utlottning av lådan med alla bollar i. Detta innebar alltså att om alla deltog och lade i bollar så hade man chansen att kunna vinna hela 104 bollar, inte dåligt och det räcker nog förhoppningsvis säsongen ut. Denna lyckliga vinnare av bollådan blev Ulf ”Kingen” Larsson, grattis.

Efter tävlingen vankades det kräftskiva där det serverades massa kräftor och andra tilltugg. Senare under kvällen var det prisutdelning och dans för de som ville och kvällen avslutades runt småtimmarna.

Fullständiga resultatlistor, klicka på länkarna nedan.

Resultat A-klass

Resultat B-klass