Högst upp igen!

Återigen nummer 1!

Så har den årliga rankingen av Sveriges golfbanor kommit ut. Det är tidningen Golf Digest som listar Sveriges banor. Vi kan stolt konstatera att vi återigen har rankats som nr 1 i Västergötland.
Hur tas då denna lista fram? jo den bygger på sex punkter: Design och Strategi, Kondition och Finish, Estetik och Upplevelse, Routing och Bansträckning, Atmosfär och Tradition, Klubbhus och Faciliteter.
Det är totalt 150 bedömare från Sveriges alla distrikt som är med och gör bedömningen utefter de sex punkterna. Det kan t.ex. vara Elitspelare, instruktörer, greenkeepers, arkitekter osv.

Rankingen i Västergötland
1. Vara-Bjertorp GK (1)
2. Hulta GK (2)
3. Åsundsholms GK (3)
4. Borås GK , norra banan (8)
5. Kinds GK (6)
6. Skövde GK (4)
7. Vårgårda GK (5)
8. Onsjö GK (7)

Top 5 i Sverige
1. Bro Hof Stadium course
2. Falsterbo GK
3. Ullna GK
4. Barsebäck Master course
5. Halmstads Norra

Vi har glädjande hamnat högt på ytterligare en lista. På Golfhäftets ranking hamnade vi på plats nr 4 i Sverige. Det är alla som har ett Golfhäfte som sätter betyg på de klubbar de har besökt och då har vi hamnat på fjärde plats. Betyget grundar sig på den enkätundersökning som samtliga användare av Golfhäftet får fylla i efter varje spelad runda. Totalt 2015 har över 90 000 svarat på enkäterna. Gästen får betygsätta Banan, Restaurangen, Bemötande, helhetsintrycket och i vilken grad Golfhäftet bidragit till att man besökte klubben.

Top 10 i Sverige
1. Katrineholms GK – 4,58
2. Isabergs GK, Östra banan – 4,54
3. Karlshamns GK – 4,51
4. Vara-Bjertorp GK – 4.5
5. Onsjö GK – 4,49
6. Isabergs GK, västra banan – 4,46
7. Mora GK – 4.44
8. Kävlinge GK -4.43
9. Wäsby GK – 4.43
10. Sölvesborgs GK – 4.42

Vi blir glada och stolta över att vi kan vara högt upp på dessa listor. Nu får vi njuta av detta en stund och sedan blicka framåt och fortsätta att utveckla vår fina anläggning.