Damkommitté

, vc_column_text width=”1/1″ el_position=”first last”]

Damkommitté

                                                          Damkommittén 2018

Monica Berntsson          0739 591446

Madeleine Johansson    0702 589997

Marianne Svantesson     0706 020563

Maria Jakobsson             0702 774262

Marie Pehrsson               0708 379221

Carola Petersson             0727 052263

 

 

—————————————————————————————

18 september 2018  Damernas avslutning

Nytt för i år var att vi hade avslutningen på en tisdag utan golfspel. Det var 16 damer som samlades i uterummet på golfrestaurangen. Först gick vi igenom regelfrågorna från förra tisdagen. Det var två damer som hade 5 rätt så det var skiljefrågan som avgjorde. Den som vann var Maritha Carlsson.

Kvällen fortsatte med en föreläsning av Berit Karlsson, VaraCoachen. ”Ta hjälp av din andning och dina tankar för att stressa ner, fokusera, orka mer, sova bättre och kanske till och med lyckas bättre med dina utslag och puttar.” Det var många tänkvärda ord hon gav oss på vägen.

Restaurangen serverade en jättegod höstsoppa med bröd och kaffe och kaka som avrundning.

Vi skulle haft prisutdelning för lagtävlingen ”Pink Lady” men den hade kommit i glömska så det får vi ordna i efterhand. Vinnare var Christina Johansson, Madeleine Johansson och Monica Berntsson.

De som hade samlat flest poäng i stegen under året var;

1:a  Barbro Aldén  740p

2:a  Carola Petersson  725p

3:a  Christina Johansson  715p

4:a  Madeleine Johansson  625p

5:a  Marianne Svantesson  595p

7:a  Gunnel Svensson  580p

7:a  Kerstin Isaksson  580p

Kvällen avslutades med utlottning av 7 närvaropriser. Något som verkade uppskattas av damerna som var med på kvällen.

Vi i damkommittén vill tacka alla damer som har kommit och spelat på våra tisdagar. Hoppas att vi ses på  damgolfen även nästa säsong.

Ha det så gott tills dess!

Vid datorn / Carola

 

 

—————————————————————————————-

11 september 2018

Idag var vi 11 damer, varav två som gick fadderrundor. Vi spelade slaggolf över nio hål. Vid varje hål fanns det en regelfråga att svara på och efter nian så var det en skiljefråga. Regelfrågorna hade Hanna Thorsèn gjort och skiljefrågan bestod i att gissa hur många peggar det fanns i en flaska. När vi skulle gå ut vid 17:00 så regnade det och gjorde så några hål innan det sprack upp och blev hyfsad golftemperatur. Det vindade en del….men eftersom det slutade regna så gick det an. Det blev flera fina resultat och en stack ut lite extra denna kväll;

1:a  Marianne Svantesson  34,5 slag

2:a Madeleine Johansson  37,5 slag

3:a  Christina Johansson  38 slag

Nästa tisdag är det avslutning i klubbens golfrestaurang kl 18:00 Då blir det prisutdelning för bla regelfrågorna och stegen. VaraCoachen Berit Karlsson kommer och pratar om vikten av att andas rätt. Vi serveras en höstsoppa med diverse tillbehör till självkostnadspris. Vi har även lite utlottningar under kvällen.

Välkomna!

 

——————————————————————————————

8-9 september 2018

Förra helgen var det tolv förväntningsfulla damer som gav sig iväg på årets höstresa. I år var det spel på Brevikens GK utanför Karlsborg. Vi bodde på golfhotellet som låg precis intill banan.

Vädret som under veckan hade visat på både regn och blåst under helgen, ändrades som tur var. Det var inget regn i sikte men blåste gjorde det en del.

På lördagen spelades det slaggolf med längsta drive och närmast hål som extra inslag. 2018 års vinnare blev detta år;

1:a Monica Berntsson  76 slag

2:a  Christina Johansson  79 slag, på bättre spelhcp

3:a Viola Berntsson  79 slag

Damen som fick till längsta driven var Monica Berntsson. Närmast hål…..om man nu kan kalla 11,8 m nära :) var Carola Petersson.

Vi serverades en fantastiskt god trerätters på golfrestaurangen på lördag kväll. Söndagen startades upp med en rejäl frukost, även den på klubbens restaurang.

Söndagens spel var en lagtävling, tre damer i varje boll. Det spelades poängbogey, hål 1-6, bästa resultatet, hål 7-12, de två bästa resultaten och hål 13-18 allas resultat. Vi satsade 50 kr per person där det vinnande laget sedan fick bestämma vart pengarna skulle skänkas. Det vinnande laget detta år bestod av;

Marie Pehrsson, Christina Johansson och Maria Jakobsson, som spelade hem 68 p. De skänker pengarna, 600 kr, till juniorverksamheten på Vara Bjertorp GK.

Innan hemresan så fanns möjlighet att äta lunch för den som så önskade. Damerna som var med på resan var nöjda med både banan, boende, mat och på det trevliga sätt vi blev bemötta på Brevikens GK.

Nu på tisdag spelar vi damernas sista tisdagsgolf för säsongen. Avslutningen har vi först veckan därpå och då är vi på golfrestaurangen.

Hoppas vi ses!

——————————————————————————————-

4 september 2018

Återigen så får vi damer spela våran tisdagsgolf i underbart väder. Så här på höstkanten så uppskattar man ju det fina vädret lite extra. Är det 23 gr den 4:e september så kan man ju inte klaga. Det kom 14 damer idag för att spela poängbogey över 9 hål. För ovanlighetens skull så spelade vi hål 10-18.

1:a Marianne  Svantesson  19 p -bättre spelhcp

2:a Siw-Britt Johansson  19 p

3:a Katharina Haglund  17 p-priset gick vidare eftersom pristagaren inte var kvar

4:a Madeleine Johansson  14p

Nästa vecka är det sista tävlingen för denna säsongen. Vi spelar slaggolf 9 hål med tipspromenad, en fråga på varje tee som handlar om golfregler.

Glöm inte att anmäla er till damernas avslutning på golfrestaurangen den 18 september. det gör ni genom att ringa shopen,0512- 20261.

Väl mött nästa vecka!

——————————————————————————————–

28 aug 2018

Ikväll var vi 18 damer som i riktigt härligt väder spelade 9 hål, slaggolf. Det är väldigt roligt att det kommer så många damer. Det var flera bra resultat när vi räknade ner nettoscoren. De som hamnade högst på pallen idag var.

1:a  Kerstin Isaksson  35 slag

2:a  Madeleine Johansson  36,5 slag

3:a  Marianne Svantesson  37,5 slag

Nästa vecka spelar vi poängbogey, 9 hål.

Hoppas vi ses då!

_______________________________________________________

21 aug 2018

Det kom 18 damer ikväll för att spela Tant Blå och Tant Röd, 9 hål slaggolf. Alla ojämna hål spelas från blå tee, alla jämna hål från röd tee och antal slag räknas på blå sloope Det var en riktigt härlig augustikväll och det var flera bra resultat denna kväll. Det var en av damerna som stack ut lite extra.

1:a Gunnel Svensson  32 slag

2:a Madeleine Johansson  34 slag

3:a Marianne Blank 35 slag

Nästa vecka spelar vi 9 hål, slaggolf.

Väl mött då!

_____________________________________________________

14 aug 2018

Nu har vädret vänt……idag var första gången för säsongen som vi damer fick spela våran tisdagsgolf i regn….då av varierande styrka. Det kom tolv damer för att spela 9 hål, slaggolf. Resultaten var som vädret….ingen höjdare, men vi hade det bra ute på banan iaf.

1:a  Barbro Aldén   42,5 slag     Priset gick vidare. Var inte närvarande vid prisutdelningen.

2:a Maria Jakobsson  43slag   Fick första pris.

3:a  Madeleine Johansson  43,5slag Fick andra pris.

4:a Carola Petersson  44slag  Fick tredje pris.

Nästa vecka spelar vi Tant Blå & Tant Röd, slaggolf 9 hål. Vi slår ut från blå tee alla ojämna hål och från röd alla jämna hål. Antal tilldelade slag är från blå sloopetabell.

Hoppas vi ses då!

———————————————————————————————

7 augusti 2018

Då har vi spelat höstens första damgolftävling  och som vanligt….får man väl skriva…..i jättefint väder. Det kom 16 golfsugna damer för att spela ”Fyra klubbor inklusive putter”. Det är inte riktigt lätt att välja vilka klubbor som man vill ha i bagen…..det förstod jag när jag påminde om spelformen.

Det var roligt att se både nya och nygamla damer på damtisdagen igår……Ni är jättevälkomna!

Dagens resultat blev som följer;

1:a Karina Ivarsson   18p

2:a Sonja Andersson  17p

3:a Carola Petersson  16p – bättre spelhcp.

Nästa vecka spelar vi slaggolf, 9 hål. Välkomna då!

Påminner även om damernas höstresa till Brevikens GK utanför Karlsborg 8-9 september. Sista anmälan görs på anslaget som finns på damernas anslagstavla som sitter i trapphuset upp till omklädningsrummet alternativt höra av sig till någon av oss i damkommittén.

Damkommittén./ gnm Carola

 

 

———————————————————————————————–

 26 juni 2018

Återigen så är vädergudarna med oss och det är knappt man tror att det är i Sverige vi befinner oss. Det kom tio golfsugna damer för att spela sista damtävlingen innan sommaruppehållet. Det spelades Flaggolf över 18 hål, slaggolf. Många av damerna kom riktigt långt innan flaggan man får med sig när man går ut skulle sättas i backen. Det var tre av damerna som kom till hål 18. Ettan var på green och de andra två var på 18:e fairway….det är bra jobbat.

1:a Barbro Aldèn   – green på hål 18.

2:a Sonja Andersson   – långt fram på fairway hål 18.

3:e Kerstin Isaksson   – fairway på hål 18.

Stort Grattis till bra spel!

Nu har vi ett sommaruppehåll och nästa damtävling är tisdag 7 augusti. Då spelar vi 4 klubbor, tre valfria klubbor och putter. Vi spelar 9 hål och det är poängbogey som gäller…..

Hoppas vi ses då!

Vid datorn  Carola :)

——————————————————————————————————-

19 juni 2018

Idag kom det nio damer till spel för att spela lagtävlingen ”Pink Lady” och det var även en singeltävling i tävlingen. Det blev en minst sagt blåsig runda och det ramlade t om ett träd bakom en av bollarna på utslaget på hål 13.  

Roligt var att vi hade med oss en ny medlem som gick fadderrunda.

Det var tre lag med tre damer i varje varav ett utav lagen som tappade bort sin rosa boll under de arton hålen.

Två lag hade med sin boll hela vägen och hålade ut den på hål 18.


Lag 3 med Christina Johansson, Madeleine Johansson och Monica Berntsson förvaltade slagen bäst och slutade på brutto 93 slag.

För det vinnande laget snittades de tilldelade slagen och delades med tre. För just detta laget innebär det  -21 slag, vilket resulterade i 72 slag netto.

Pris för lagtävlingen delas ut i samband med vår avslutning i september.

Dagens individuella tävling blev enligt följande:

1:a Monica Berntsson              76 slag

2:a Kerstin Isaksson                  78 slag

3:a Christina Johansson           81 slag

Grattis till Er!

Nästa vecka spelar vi ”Flaggolf” och det är den sista tävlingen innan sommaruppehållet. Man får med sig en flagga vid start och det spelas slaggolf. När/där du har förbrukat dina slag sätter du ner din flagga och den som har flaggan med sig längst står som vinnare

Hoppas vi ses då!

 

————————————————————————————————–

12 juni 2018

Återigen en jättefin tisdagskväll, när man ser till vädret. Idag var vi 11 damer som kom för att spela golf. Det spelades ”Tre små grisar. Man spelar vanlig poängbogey och sedan drar man bort de tre sämsta hålen….En del hade streck att dra bort och några fick dra bort från inspelade poäng. De tre som lyckades bäst i denna spelvarianten var;

1:a Marianne Blank   36p

2:a Marianne Svantesson   34p

3:a Christina Johansson   32p

Stort Grattis till Er!

Nästa vecka spelar vi Pink Lady. 3-mannalag och samtidigt en vanlig  poängbogey.

Hoppas vi ses då!

PS: Glöm inte skriva upp er på stegen….närvaro, birdie, vinster och ej att förglömma om det blir ett HIO!!! DS

—————————————————————————————————

5 juni 2018

Man tror ju inte att det är sant……Det känns som att man är någonstans runt Medelhavet vad gäller temperaturen. Idag var det damernas första 18-hålsrunda och det spelades slaggolf.  Det var 13 damer som spelade denna underbara kväll. En av damerna stack ut lite extra och kvällens segrare var;

1:a Barbro Aldén   71 slag

2:a Marianne Svantesson   73 slag

3:a Christina Johansson  75 slag

Grattis till Er!

Nästa vecka spelar vi  ”Tre små grisar”…..Det är poängbogey, 18 hål och man räknar bort de tre sämsta hålen…..Bra va!! Men……även om man spelar bra alla 18 hålen så är det tre som ska bort….Hoppas vi ses då!

———————————————————————————————–

3 juni 2018 Damernas resa till Herrljunga

Idag var det sex golfsugna damer som åkte iväg på damernas vårresa till Herrljunga GK. Undertecknad var inte med,  men vad jag förstår så hade de en jättehärlig dag på banan. Både damerna och vädret var på topp…..27 gr visade termometern. Det spelades poängbogey och det var två priser som stod på spel….och äran förståss. De två pristagarna denna dag var;

1:a Gunnel Svensson

2:a Maria Jakobsson

Grattis, grattis!

Damkommittén gm/ Carola

________________________________________________________

29 maj 2018   Blue Lady poängbogey

Vi har en riktig värmebölja över hela Sverige som har hängt i flera veckor nu. Ikväll var vi 13 damer som spelade från blå tee, poängbogey.  Det är lite kul att spela från en annan tee….det blir en lite annorlunda bana. Det var en fantastisk kväll och det blev flera bra resultat.

1:a   Madeleine Johansson   23p

2:a Carola Petersson   20p

3:a Marianne Svantesson   19p

Grattis!

På söndag är det damresa till Herrljunga. Anmälan till Marie P eller Maria J.

Nästa vecka är det årets första 18-hålsrunda och då spelar vi slaggolf.

Välkomna då!!

 

———————————————————————————————

22 maj 2018   Slaggolf

Återigen en helt underbar dag ute på golfbanan. Ikväll var det 17 damer som kon för att spela slaggolf över 9 hål. Det var många bra resultat denna kväll. Det var tre damer som stack ut lite extra vad gäller spelet.

1:a Monica Berntsson  30 slag

2:a Käth Birgetz  31 slag

3:a Zigge Junggren 32 slag

Stort Grattis!

Nästa vecka är det Blue Lady. Då spelar vi nio hål från blå tee. Hoppas vi ses då!

 

 

————————————————————————————————

15 maj 2018   Kickers

En härlig kväll ute på Vara Bjertorp GK. Ikväll var vi 16 damer som kom till spel i det vackra majvädret. På spelschemat stod det Kickers. Man får välja att slå om ett slag/hål om man vill. Det blev flera bra resultat denna kväll-

1:a Zigge Junggren   32 slag

2:a Ewa J:son Brelid 33,5 slag – lägre hcp

3:a Kerstin Isaksson 33,5 slag

Grattis till Er!

Hoppas vi ses nästa tisdag!

 

 

————————————————————————————————–

 8 maj 2018    Damernas Cancergolf

Denna soliga och varma kväll kom det 18 damer till start på den första tävlingen för säsongen. Det spelades poängbogey över 9 hål. Banan är i jättefint skick och det var en trivsam kväll. Damkommittén skänkte 500kr till Cancergolfen och om man så ville, kunde man skänka en extra slant via swish eller kontant i shopen.

De som placerade sig den här kvällen var;

1:a Zigge Junggren 17p – bättre hcp än tvåan

2:a Carola Petersson 17p – bättre hcp än trean

3:a Kerstin Isaksson 17p

Nästa vecka spelar vi Kickers –  slaggolf över 9 hål.

Hoppas vi ses då!

—————————————————————————————————-

Lite tävlingsinformation

 

  • Registrera din runda på ”Stegen”. Den sitter på anslagstavlan i trappan.

 

  • Varje tävlingstillfälle ger 50p
  • .1:a plats 30p
  •  2:a plats 20p
  •  3:e plats 10p

 

  • Gör du en birdie får du 25p x-tra och så får du sätta upp en ”pippi” på birdieträdet som hänger bredvid anslagstavlan i trappan.
  • HIO belönas med 100p

 

  • Efter våra niohålsrundor har vi prisutdelning när sista kvinna kommit in. Har du pris att hämta så måste du vara närvarande annars går priset vidare till nästa på prislistan. Du får behålla poängen du spelat in under kvällen.

 

  • Vad gäller våra 18-hålsrundor så spar vi utdelning av priserna till nästa gång du kommer och spelar. Påminn gärna att du har pris att hämta.

 

  • Och du………eftersom det är tävling……glöm inte registrera din runda på svensk golf.

Hälsar Damkommittén / gnm  Carola

 

—————————————————————————————————-

Nu är damernas vår och höstresa bokade.

Vårresan går av stapeln 3 juni. Det blir spel på Herrljunga GK. Starttider 10:30-11:00.

Anmäl er till Marie eller Madeleine.

 

Höstresan går till Brevikens GK utanför Karlsborg 8-9 september.

Starttider lö;10:30-11:10 och sö; 9:30-10:10

Boende, middag, frukost och två greenfee till en kostnad av ca 1400 kr.

Det kommer upp en infolapp på damernas anslagstavla framöver där man anmäler sig.

Ha det gott och så hoppas jag vi ses den 8 maj på damernas första tävling.  // Carola

 

________________________________________________________________

Tisdagen den 17 april hade vi Våryran. Det kom14 damer och vi hade en trevlig kväll. Hanna hade gjort regelfrågor som vi fick svara på individuellt och sedan diskuterade vi våra svar. Det var jättebra diskussioner. Tack Hanna! Vi passade på att mingla i shopen där vi denna kväll hade 10%. Avslutningsvis så intogs paj, sallad, kaffe med en god kaka i golfrestaurangen.

—————————————————————————————————————–

Damkommittén har fått höra att alla damer inte fått utskicket för 2018. Vet inte om det är postgången som har krånglat eller vad det beror på. Är du en av dem, kontakta gärna någon i damkommittén så ser vi till att du får utskicket. Tryckfelsnisse har även varit i farten så här nedan ser ni aktuellt spelprogram för 2018.

Damernas program 2018

 

8 maj        Damernas

                  Cancergolf                  9 hål

15 maj      Kickers                        9 hål

22 maj      Slaggolf                       9 hål

29 maj      Blue Lady                   9 hål

5 juni        Slaggolf                       18 hål

12 juni      Tre små grisar           18 hål

19 juni      Pink Lady                    18 hål

26 juni      Flaggolf                       18 hål

                  

SOMMARUPPEHÅLL

 

7 aug         Fyra klubbor

                   Tre klubbor+putter 9 hål

14 aug      Slaggolf                       9 hål

21 aug      Tant Blå & Tant Röd 9 hål

28 aug      Slaggof                        9 hål

4 sept       Poängbogey              9 hål

11 sept     Slaggolf                       9 hål

18 sept     Avslutning på Golfrestaurangen

 

Väl mött!  // Damkommittén, vid datorn Carola